Какво се случи до този час?  Изпращаме работната седмица с два

...
Какво се случи до този час? 
Изпращаме работната седмица с два
Коментари Харесай

Да дадем ли руските самолети на Киев, щом Нидерландия ни подарява F-16?

Какво се случи до този час? 

Изпращаме работната седмица с два митинга в центъра на София, които затрудняват придвижването в тази част на града. Синдикатите от КНСБ и КТ " Подкрепа " се събраха в 11 часа пред Народното събрание с гледище за растеж на приходите, който най-малкото да компенсира инфлацията. Според профсъюзите заплатите би трябвало да се усилят с най-малко 13%, като минималната нарасне от 710 на 850 лв. от следващата година. Синдикатите упорстват и за отсрочване на плануваната либерализация на енергийния пазар за след 2025 година Освен това съгласно тях хората, получаващи помощи за отопление, би трябвало да взимат най-малко 1000 лв.. В 14 часа ще се организира и автошествие. Пред постройката на Министерския съвет пък стачкуват хора с увреждания поради неналичието на животоподдържащи медикаменти и дългите интервали, в които остават без пенсии. Според тях доста лекарства са изчезнали от аптеките, измежду които и животоподдържащи инсулини, препарати за лекуване на епилепсия и други

Бившият ръководител на Народното събрание Ива Митева се разделя с партията на Слави Трифонов. По думите ѝ пред Нова Нюз тя не е била член на " ИТН " или на друга партия, а е имала стихотворец ангажимент към съответни избори, които е изпълнила. Митева беше народен представител от гражданската квота на Има Такъв Народ в три Народното събрание, които съществуваха по няколко месеца. Попитана дали би взела участие в последващи избори, тя отговори, че " времето ще покаже ". Вероятно Митева ще се завърне на поста на шеф на правната дирекция в парламента, където беше преди да влезе в политиката. В последната година от редиците на " ИТН " се отдръпнаха имена като енергийния специалист Иван Хиновски, някогашния състезателен министър Радостин Василев, някогашните депутати Андрей Михайлов и Пламен Абровски. Любомир Каримански пък стана консултант на служебния финансов министър, а до момента в който беше народен представител от партията на Слави Трифонов Народното събрание напусна и Виктория Василева.

Тялото на 31-годишна българка е било намерено в хотел в немския град Лайпциг, оповестиха немски медии. Сигналът е подаден във вторник вечерта, като ден по-късно е арестуван 42-годишен немец по съмнение в непредумишлено ликвидиране. Тялото на сънародничката ни е откарано за аутопсия в Съдебна медицина. Не е ясно каква е връзката сред причинителя и жертвата. Полицията към този момент не оповестява повече детайлности, защото тече следствие.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?  

22-годишен българин се прояви в Полша, като паркира своя " Мерцедес " S-класа на известен плаж в северната част на страната. Какво последва за сънародника ни? Чуйте в Podcast новините.

А какво ще кажете за това?

Нидерландия е подготвена да подари на България самолети F-16, в случай че се съгласим да предоставим нашите МиГ-29 и СУ-25 на Украйна, заяви " 24 часа ", като се базира на известие във Facebook на депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев. Подобна скица за подмяна на самолетите си съветско произвеждане разгласи Полша. България разполага с 15 изтребителя МиГ-29 и 12 бомбардировача Су-25.

Ето за какво ви питаме:

 

Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР